The Mobility Bridge III – NATJEČAJ za strojarske računalne tehničare i tehničare za mehatroniku

The Mobility Bridge III – NATJEČAJ za strojarske računalne tehničare i tehničare za mehatroniku

The Mobility Bridge III – NATJEČAJ za strojarske računalne tehničare i tehničare za mehatroniku

Komentari isključeni za The Mobility Bridge III – NATJEČAJ za strojarske računalne tehničare i tehničare za mehatroniku

Objavljujemo NATJEČAJ za učenike u zanimanju Strojarski računalni tehničar i Tehničar za mehatroniku.
U okviru provedbe Projekta „The Mobility Bridge III“ koji u programu Erasmus+ provodi konzorcij škola, Tehnička škola Čakovec početkom 2018. godine upućuje 8 učenika na dvotjednu praktičnu nastavu u Saveznu Republiku Njemačku.

Više o projektu, rokovima i prijavnim obrascima pročitajte u nastavku…

U suradnji sa Hrvatskim gospodarskim savezom u Njemačkoj (Kroatische Wirtschaftvereinigung) kao partnerskom organizacijom u okviru provedbe Erasmus+ projekta The Mobility Bridge III, Tehnička škola Čakovec upućuje 6 (šest) učenika u zanimanju Strojarski računalni tehničar i 2 (dva) učenika u zanimanju Tehničar za mehatroniku na organiziranu stručnu praksu u Njemačku.
Planirano vrijeme izvođenja je veljača-ožujak 2018. godine.

Zainteresirani učenici dužni su svojom prijavom na Natječaj javno obznaniti svoj interes za sudjelovanjem u ovoj mobilnosti. Pravo prijave prvenstveno imaju svi učenici 4St i 4 MT razreda. Učenici 3ST i 3MT razreda također su pozvani da se prijave  primarno da se upoznaju sa projektom i pripreme za slijedeći ciklus, odnosno kao potencijalne rezerve ovogodišnjoj grupi.

Selekcija zainteresiranih će se provoditi po sljedećim kriterijima:
1. Izvrsnost u učenju i struci
Opći uspjeh i uspjeh iz 5 stručnih predmeta  na kraju 3. razreda boduju se po principu 1 ocjena=1 bod.
Motiviranost u struci određena je bodovima 0-10, a dodjeljuje ih nastavnici iz stručnog vijeća strojarstva koji najbolje mogu procijeniti motiviranost učenika za struku.
2. Izvrsnost u ponašanju: pohvale, neopravdani izostanci, pedagoške mjere
Pohvala nastavničkog vijeća za uspjeh na kraju 3. razreda donosi  5 bodova.
Sudjelovanje na natjecanju (minimalno županijskog ranga) iz strukovnih predmeta ili stranih jezika donosi 3 boda, a na državnom natjecanju 7 bodova.
Pedagoške mjere i neopravdani sati su negativni bodovi koji se odbijaju od pozitivnih bodova. Opomena znači -5 bodova, ukor -10, a opomena pred isključenje -15 bodova. Neopravdani sati: 5-9 sati je -1 bod, 10-14 sati su -3 boda, 15-19 sati su -5 bodova, 20-29 sati su -7 bodova. Učenici sa 30 i više neopravdanih sati neće moći sudjelovati u projektu.

Ispravna natječajna dokumentacija obuhvaća ispunjen priloženi prijavni obrazac, motivacijsko pismo kao i preporuke nastavnika (ako postoje). Ostali podaci o prijavljenim učenicima (svjedodžbe, pohvalnice, natjecanja …) prikupiti će se iz e-matice učenika.

Za sudjelovanje u projektu je potrebno poznavanje njemačkog jezika (jezik partnera primatelja). Razinu znanja će u dogovorenom terminu dodatnim testiranjem provjeriti nastavnica njemačkog jezika i ocijeniti ocjenom 1-10, uz uvažavanje zaključne ocjene iz njemačkog jezika na kraju prošlog razreda za učenike koji su imali njemački jezik. Dobro znanje njemačkog jezika je jedan od bitnijih kriterija za odabir učenika, ali nije isključujući faktor.

Zainteresirani kandidati pripremljenu kompletnu dokumentaciju trebaju predati ravnatelju škole najkasnije do utorka 29. studenoga 2017. do 14 sati .

Nakon prvog kruga vrednovanja i odabira kandidata koji će provesti Povjerenstvo sastavljeno od slijedećih nastavnika: Kristinka Blažeka (koordinatorica u školi), Zlatko Leček (nastavnik u području mehatronike), Branko Stanić (nastavnik u području strojarstva i mehatronike), Marijan Horvat (nastavnik u području strojarstva), Emilija Rodinger (nastavnica njemačkog jezika) i Dražen Blažeka (ravnatelj) u SRIJEDU 7 prosinca 2017. biti će organizirana Europass radionica za ukupno 12 učenika.

 

About the author:

Back to Top