Crtica s državnog natjecanja

Crtica s državnog natjecanja

Komentari isključeni za Crtica s državnog natjecanja

Učenici Tehničke škole ČakovecVedran Ferlin (4. ST) i Patrik Matotek (3. ST) 3. i 4. svibnja 2018. sudjelovali su na državnom natjecanju iz područja strojarstva u disciplinama Strojarske konstrukcije i Tehnička mehanika. Natjecanje se održalo na otoku Korčuli, a škola domaćin bila je Srednja škola Blato.

Sa svojim mentorima, profesoricom Jasminkom Jelačić i profesorom Dragutinom Kelinom, prema otoku Korčuli zaputili smo se u jutarnjim satima 2. svibnja. Nakon gotovo cjelodnevne vožnje automobilom i trajektom, uz nekoliko stajanja, u kasnim poslijepodnevnim satima stigli smo u Velu Luku u kojoj smo se smjestili u Hotel Korkyra. Ujutro sljedećeg dana krenuli smo prema Blatu u kojem je održano natjecanje. Prisustvovali smo svečanom otvaranju nakon čega je uslijedilo natjecanje iz praktičnog dijela. Po završetku praktičnog dijela, zajedno sa svim natjecateljima, zaputili smo se na ručak u obližnju konobu. Teorijska znanja pokazali smo nakon ručka. Kad je natjecanje završilo, učenici tamošnje škole pripremili su party za sve. Drugog dana boravka na otoku uslijedili su proglašenje pobjednika i objava službenih rezultata. Nažalost, kolega i ja se nismo baš proslavili postignutim rezultatima. Razgledali smo Blato i obližnju etnokuću Barilo u kojoj smo degustirali njihov autohtoni kolač i domaće likere.

Brzo je sve lijepo prošlo i u večernjim satima zaputili smo se prema Čakovcu i svojim kućama, kamo smo se vratili u jutarnjim satima. Ovo nam je natjecanje predivno novo iskustvo, jedino nam ostaje žal za malo boljim rezultatom. (P. Matotek)

About the author:

Back to Top