Projekti 2016.

Projekti 2016.

Komentari isključeni za Projekti 2016.

Naziv projekta: THE MOBILITY BRIDGE II
Financiranje projekta: EU u cijelosti
Program:  Erasmus+ K1
Nacionalna agencija:   AMPEU
Nositelj projekta:  Srednja škola Prelog u ime konzorcija u kojem su još ETŠ Čakovec,Tehnička škola Čakovec i Srednja škola Čakovec
Partneri u projektu: Hrvatski gospodarski savez iz Frankfurta na Majni u Njemačkoj, Sans Frontiers Europe Malta, Centro de Formação Profissional da Indústria de Calçado Portugal, Lycée des Métiers Côte Basque Ramiro Arrue iz Francuske i Terme Vivat iz Slovenije.
Trajanje projekta: 2016./2017.
Sadržaj aktivnosti: Stručna praksa u trajanju od dva tjedna za učenike škola koje čine konzorcij. Uključeno je  87 učenika u zanimanjima: komercijalist, hotelijersko-turistički tehničar, medicinska sestra/tehničar opće njege i fizioterapeutski tehničar, kuhar, konobar i turističko-hotelijerski komercijalist, tehničar za mehatroniku i tehničar za računalstvo, obućar, krojač, kozmetičar, frizer.

Green Car Sharing Longtime Field Test

Green Car Sharing Longtime Field Test projekt je u okviru programa Erasmus+, K2 – strateška partnerstva

Dvije škole iz Republike Austrije i po jedna iz Republike Slovenije i Republike Hrvatske (austrijska srednja tehnička škole u Weizu – Höhere technische Bundeslehranstalt Weiz i BHAK/BHAS Weiz, slovenski školski centar Celje – Šolski center Celje i Tehnička škola Čakovec)  sudjelovat će u projektu putem kojeg će učenicima pružiti mogućnost sudjelovanja u stvaranju virtualne (vježbeničke) tvrtke na temu iznajmljivanja električnog automobila, izradi mobilnih aplikacija i multijezičnog web-sustava za praćenje razvoja tvrtke te promociju prijevoznih rješenja s alternativnim, ekološkim pogonima. Učenici će svoje ideje i iskustva razmjenjivati na stranim jezicima, preko programa za brzo internetsko dopisivanje i videokonferencije, kao i međusobnim posjetima škola u trajanju od pet dana. Za vrijeme posjeta organizirat će se natjecanja za programsko rješenje i automobil s najvećom energetskom učinkovitošću. Projekt traje dvije godine i učenicima će pružiti mnoge mogućnosti stjecanja novih iskustava te ih pripremiti za sigurnije pristupanje tržištu rada.

Projekt traje od 1. rujna 2015. do 1. rujna 2017. godine.

Ciljevi projekta su poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kroz učinkovitu prilagodbu poduzetničkih ideja.

About the author:

Back to Top