Green Car

Komentari isključeni za Green Car

Green Car Sharing Longtime Field Test

Green Car Sharing Longtime Field Test projekt je u okviru programa Erasmus+, K2 – strateška partnerstva

Dvije škole iz Republike Austrije i po jedna iz Republike Slovenije i Republike Hrvatske (austrijska srednja tehnička škole u Weizu – Höhere technische Bundeslehranstalt Weiz i BHAK/BHAS Weiz, slovenski školski centar Celje – Šolski center Celje i Tehnička škola Čakovec)  sudjelovat će u projektu putem kojeg će učenicima pružiti mogućnost sudjelovanja u stvaranju virtualne (vježbeničke) tvrtke na temu iznajmljivanja električnog automobila, izradi mobilnih aplikacija i multijezičnog web-sustava za praćenje razvoja tvrtke te promociju prijevoznih rješenja s alternativnim, ekološkim pogonima. Učenici će svoje ideje i iskustva razmjenjivati na stranim jezicima, preko programa za brzo internetsko dopisivanje i videokonferencije, kao i međusobnim posjetima škola u trajanju od pet dana. Za vrijeme posjeta organizirat će se natjecanja za programsko rješenje i automobil s najvećom energetskom učinkovitošću. Projekt traje dvije godine i učenicima će pružiti mnoge mogućnosti stjecanja novih iskustava te ih pripremiti za sigurnije pristupanje tržištu rada.

Projekt traje od 1. rujna 2015. do 1. rujna 2017. godine.

Ciljevi projekta su poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kroz učinkovitu prilagodbu poduzetničkih ideja.

Konkretne aktivnosti koje će se provoditi su

<li>korištenje automobila na obnovljive izvore energije (električnu energiju) kroz period od 1 godine te utvrđivanje ušteda i utjecaja na okoliš u odnosu na klasično vozilo</li>
<li>izrada internet platforme s mobilnim pristupom za organiziranje/naručivanje te vođenje računovodstva car sharinga (posuđivanje automobila za vožnju unutar mjesta)</li>
<li>izrada poslovnog plana za car sharing te vođenje virtualne tvrtke</li>
<li>organizacija ekoutrke uz korištenje automobila na električnu energiju</li>
<li>stavljanje projekta na i ostvarivanje suradnje kroz eTwinning platformu</li>
<li>izrada višejezičnog rječnika u odnosu na riječi korištene u projektu</li>
</ul>
Naša Škola će pratiti sve navedene aktivnosti, a osobito će sudjelovati u izradi poslovnog plana i vođenjU virtualne tvrtke kao i u organizaciji ekoutrke.

U okviru projekta predviđene su i tri susreta učenika svih četiriju škola. Susreti se održavaju prema slijedećem rasporedu:

od 5. do 9. veljače 2016. u Weizu-Grazu
od 25. do 29.svibnja .2016. u Čakovcu
od 28.9. do 2. listopada 2016. u Celju.

Učenici koji će sudjelovati/koji sudjeluju u projektu imaju priliku upoznati se s projektom, naučiti osnove poduzetništva kroz osnivanje i rad u virtualnoj tvrtci te njezino povezivanje s primjenom obnovljivih izvora energije. Također, učenici će surađivati i razmjenjivati svoja iskustva s učenicima iz Austrije i Slovenije razvijajući višejezičnost i multikulturalnost.

Njihove obveze su dolaziti na sastanke projektnog tima i aktivno sudjelovati u istom, što će se u pravilu događati izvan redovne nastave.

&nbsp;

Voditeljica projekta za Tehničku školu Čakovec je Romina Rapaić, dipl. iur.

Sve detalje vezane uz provedene aktivnosti vidljive su na slijedećem linku:

http://web2.ss-tehnicka-ck.skole.hr/skola/projekti/erasmus_2016_green_car_

 

 

 

 

About the author:

Back to Top