Projekt “Čitajmo svi, veliki i mali…”

Projekt “Čitajmo svi, veliki i mali…”

Komentari isključeni za Projekt “Čitajmo svi, veliki i mali…”

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC  U PROJEKTU ČITAJMO SVI, VELIKI I MALI…

 

Već tradicionalno učenici Tehničke škole Čakovec druže se s mališanima iz vrtća i osnovnoškolcima u projektu Čitajmo svi, veliki i mali koji se provodi u organizaciji Društva „Naša djeca“ i pod pokroviteljstvom Grada Čakovca od 2014. godine.  Projekt je dio kampanje „Čitaj mi“ koja se provodi na razini Republike Hrvatske s ciljem poticanja čitanja djeci od najranije dobi.

 

U ponedjeljak, 12. ožujka 2018. ugostili smo naše male prijatelje iz Osnovne škole Ivanovec. Već pri samom ulasku u školsku knjižnicu prepoznali smo neka dobro znana lica još iz vrtićkih dana. Iako su vrtićarci porasli i već su pri kraju trećeg razreda, osmijeh je ostao isti – dječji, iskren…

 

Ove smo godine odlučili saznati nešto više o legendama i to ne bilo kakvima, već našim, zavičajnim legendama. Zato smo mi veliki (srednjoškolci) odabrali jednu prekrasnu zavičajnu legendu o djevojčici Fijolini koja je svojom dobrotom i nesebičnošću promijenila svijet darivajući siromašne i gladne  i od malog mjesta u Međimurju napravila Raj. Malene djevojčice i dječaci iz Osnovne škole Ivanovec oduševljeno su slušali priču koju su im čitali učenici naše dramske družine. Nakon čitanja dugo smo razgovarali o djevojčici Fijolini, njezinim osobinama i postupcima, saznali ponešto o tome kako bi oni reagirali da se  odjednom pred njima nađe gomila novčića i zaključili da iako su još mala djeca, itekako su svjesni važnosti pomaganja prijateljima, roditeljima i svima kojima je pmoć potrebna.

 Znajući koliko su maštoviti i kreativni, prekinuli smo priču u ključnom trenutku (…nije dvoumila što će s novčićima...) i zamolili ih da napišu svoj kraj i to na kajkavskom narječju.

Kao rezultat dobili smo maštovite, smiješne, poučne i svakako, zanimljive priče.

Toplim klipićima iz školske kuhinje i slatkišima nagradili smo se za uloženi trud i rad. Brzo smo dogovorili sljedeći susret pa ćemo tako u svibnju mi gostovati kod svojim malih prijatelja u Osnovnoj školi Ivanovec.  Zahvaljujemo učiteljici Ireni Levačić i gospođici asistentici što su nam dan učinili veselijim i drugačijim! Već sad se veselimo novom  susretu!

 

Sanja Novak, dipl.bibl.

 

About the author:

Back to Top