RAČUNALNA ELITA RH JE U TŠČ-u

RAČUNALNA ELITA RH JE U TŠČ-u

RAČUNALNA ELITA RH JE U TŠČ-u

Komentari isključeni za RAČUNALNA ELITA RH JE U TŠČ-u

 

 

 

 

 

Dugo očekivani rezultati NACIONALNIH ISPITA U STRUKOVNOM OBRAZOVANJU ZA KVALIFIKACIJU TEHNIČAR ZA RAČUNALSTVO koje je u 2019. proveo NCVVO stigli su 29.5.2020. g., posljednjeg dana nastavne godine naših maturanata.

Ispitna pitanja bila su iz predmeta Digitalna logika, Algoritmi i programiranje,  Osnove i građa računala te Operacijski sustavi. Naši učenici postigli su ODLIČNE REZULTATE koji pokazuju da su naši „računalci“ u samom vrhu učenika strukovnih škola u RH, a profesori izvrsni predavači i motivatori. Kako to znamo?

 

 

Dvojica naših učenika  – Neven MarciušFranko Žarković ostvarili su 0. percentil (ostvarili su prva mjesta u RH), dvojica učenika – Mislav Miser i Toni Polanec ostvarili su 1. percentil (bolji rezultat od 99% učenika u RH.), a 2. percentil (ostvarili bolji rezultat od 98% učenika) njih  trojica  – Matija Fric, Lovro Makovec i Martin Marčec. Posljednje plasirani učenik postigao je 35. percentil (ostvario je bolji rezultat od 65% učenika u RH).

 

 

Od 21 učenika koji je pristupio ispitu, njih čak 20 postiglo je rezultat iznad prosjeka RH.
Ne samo da su naši „strojari“ elita strojarskih strukovnih škola u RH (to dokazuje i činjenica da smo imenovani  regionalnim centrom kompetentnosti u strojarstvu), nego smo i vrh računalstva.

 

 

About the author:

Back to Top