Raspored nastave na daljinu od srijede 18.3.2020.

Raspored nastave na daljinu od srijede 18.3.2020.

Raspored nastave na daljinu od srijede 18.3.2020.

Komentari isključeni za Raspored nastave na daljinu od srijede 18.3.2020.

 

 

 

 

 

Drage učenice i učenici, poštovani roditelji

od srijede 18.3.2020. započinjemo sa nastavom na daljinu.

U virtualnim razredima predmetni nastavnici objavljivati će učenicima aktivnosti i zadatke koje su učenici obavezni proučiti i rješavati.

O načinima pristupa virtualnim razredima putem Google Classroom aplikacije učenici su informirani proteklih dana od svojih razrednika.

Poveznice na virtualne učionice razrednici su dostavili učenicima tijekom protekla dva dana. Ako postoje poteškoće u toj komunikaciji molim da o tome obavijestite svog razrednika ili predmetnog nastavnika, a po potrebi i ravnatelja.

RASPORED OBJAVLJIVANJA SADRŽAJA PO PREDMETIMA

Raspored objavljivanja aktivnosti i zadataka u pravilu će se podudarati sa rasporedom sati za pojedini razred određenog radnog dana, osim subote. Učenici koji po rasporedu sati imaju nastavu u subotu, nastavu na daljinu imati će u radnom danu tijekom tjedna kada su inače na praktičnoj nastavi.

Praktičnu nastavu u radionicama poslodavaca izvan škole učenici ne polaze za vrijeme trajanja obustave nastave u školi.

Učenici koji imaju nastavu po rasporedu u prijepodnevnom turnusu dobivaju aktivnosti i zadatke od svog predmetnog nastavnika od 1. do 7. sata pojedinog radnog dana, odnosno u slučaju nekih tehničkih poteškoća najkasnije do 13:00 sati tog radnog dana . (Konkretno: ako neki razred ima npr. predmet Hrvatski jezik u srijedu 3. sat u prijepodnevnom turnusu, nastavnik tog predmeta objaviti će u virtualnoj učionici materijale do početka 3. sata u prijepodnevnoj smjeni – to je konkretno 9:00 sati ili najkasnije do 13:00 sati tog dana u slučaju tehničkih poteškoća.)

Učenici koji imaju nastavu po rasporedu u poslijepodnevnom turnusu također će dobivati aktivnosti i zadatke od svog predmetnog nastavnika od 1. do 7. sata pojedinog radnog dana, ali prema satnici prijepodnevnog turnusa. (Konkretno: ako neki razred ima npr. predmet Hrvatski jezik  3. sat u poslijepodnevnom turnusu koji realno započinje u 14:55 sati , nastavnik tog predmeta objaviti će u virtualnoj učionici materijale do početka 3. sata u prijepodnevnoj smjeni – to je konkretno 9:00 sati ili najkasnije do 13:00 sati tog dana u slučaju tehničkih poteškoća.)

Učenici su dužni preuzete zadaće riješiti do kraja radnog dana u kojem su zadatke preuzeli ili do nekog drugog roka koji je odredio predmetni nastavnik. Učenicima preporučujem da iskoriste mogućnost aktivnog komuniciranja sa svojim predmetnim nastavnicima putem virtualne učionice.

O svim ostalim pojedinostima rada na daljinu učenici će biti informirani od svojih razrednika, a po potrebi i ostalih predmetnih nastavnika.  

 

Ujedno obavještavam učenike da je na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljen osnovni raspored i program emitiranja sadržaja i za učenike srednjih škola. Program emitiranja od utorka 17.3.2020. do petka 20.3.2020. možete vidjeti na slijedećem linku:

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601 

Od 18.3.2020. učenici nisu obvezni pratiti program emitiran putem Sportske televizije, ali im preporučujemo da ga prate i na taj način stječu dodatna znanja. 

 

Svim učenicima i nastavnicima želim puno uspjeha tijekom provedbe nastave na daljinu, učenicima da budu aktivni sudionici te da u suradnji sa svojim nastavnicima zajednički ostvare sve planirane ishode učenja u pojedinim predmetima.

Sve roditelje pozivam da u ovim izvanrednim okolnostima budu podrška svojoj djeci , a partneri nastavnicima u izvršavanju svih planiranih aktivnosti i zadataka pojedinog predmeta.

 Dražen Blažeka, ravnatelj Tehničke škole Čakovec

About the author:

Back to Top