Šah je najljepši poklon ljudima (L. Portisch)

Šah je najljepši poklon ljudima (L. Portisch)

Šah je najljepši poklon ljudima (L. Portisch)

Komentari isključeni za Šah je najljepši poklon ljudima (L. Portisch)

 

 

 

 

Obrazovni programi (CNC operater/ka) kojima se stječu kvalifikacije u strukovnom obrazovanju završavaju provjerom strukovnih znanja i vještina te njima pripadajućeg stupnja samostalnosti i odgovornosti. Završni rad uključuje praktični rad te provjeru ostalog strukovnog znanja i vještina predviđenih ishodima učenja programa.

 

 

U centru pozornosti svake faze rada na numerički upravljanom alatnom stroju jest izrada tehničko-tehnološke dokumentacije, programiranje i simulacija na CNC stroju, priprema stroja za izradu (izbor alata i steznih naprava) te izrada izratka i završna kontrola. Stoga se praktičnim radom provjeravaju i stečena znanja o procedurama i procesima koji se izmjenjuju u postupku izrade izradaka na CNC stroju.

 

 

Povijest šahovske igre traje oko tisuću petsto godina, a upravo zbog te dugovječnosti šah je postao neizostavan dio ljudske civilizacije i opće kulture. Šah je igra koja je kroz svoju povijest ujedinila elemente sporta, umjetnosti i znanosti. Možemo reći da je šah vrsta mentalnog sporta. Najljepše kod šahovske igre je to što je može igrati svatko i što ne poznaje granice među ljudima.

 

 

Stoga smo i ove školske godine, pod vodstvom mentora, odabrali teme završnog rada izrada šahovske figure. Ovime putem zahvaljujemo trgovačkim društvima s područja Međimurske županije što su osigurala materijal i proizvodne kapacitete (prostor i vrijeme) kako bismo mogli pristupiti izradi šahovskih figura te time dodatno obogatiti prostor Tehničke škole Čakovec novim kompletom šahovskih figura i ploče.

 

 

Želimo da sadašnji (i budući ) mladi šahisti (učenici) bavljenjem ovom igrom, kroz šah razvijaju upornost, odgovornost, samokritičnost, objektivnost, korektnost, poštivanje pravila, racionalno korištenje vremena, marljivost, borbenost, želju za napretkom, promišljanje, kolegijalnost, maštovitost itd. (MM)

 

About the author:

Back to Top