Savjetovalište školske psihologinje tijekom virtualne nastave

Savjetovalište školske psihologinje tijekom virtualne nastave

Savjetovalište školske psihologinje tijekom virtualne nastave

Komentari isključeni za Savjetovalište školske psihologinje tijekom virtualne nastave

 

 

 

 

Dragi roditelji, iako nema redovne nastave u školskim prostorijama, školska psihologinja vam je i sada na raspolaganju, na daljinu.

Izvanredna zdravstvena situacija u kojoj se nalazimo traži od nas značajnu promjenu načina života, boravak kod kuće, smanjenje socijalnih kontakata, a sve to doživljavamo pomalo stresnim. Suočavamo se sa cijelom gomilom emocija – strah, tjeskoba, zbunjenost, ljutnja, nesigurnost, nemir, povećan oprez, razdražljivost, tuga, bespomoćnost, beznađe, doživljaj gubitka kontrole, nezadovoljsto. Pitanja koliko dugo će ovo trajati, kako će se razriješiti, hoće li se ponoviti – potpuno su očekivana i prirodna.

Pokušajte biti pozitivni. Dajte si vremena za prilagodbu. Iskoristite ovo vrijeme za obitelj. Posvetite se djeci i sebi, družite se, razgovarajte, organizirajte zajedničke aktivnosti, radite zajedno kućanske poslove. Imajte na umu da će ovo proći i da ćemo se vratiti u „normalu“, a sad imamo priliku poboljšati odnose u obitelji te bolje upoznati i razumijeti jedni druge.

Razgovarajte s djecom o virtualnoj nastavi, pokažite interes za njihovu aktivnost i pratite izvršavaju li svoje obaveze. Ukoliko nailaze na poteškoće, možete nam se obratiti. Razgovarajte s njima o tome kako se osjećaju u ovoj situaciji, s kojim se emocijama suočavaju, budite im podrška i dajte im do znanja da se uz vas mogu osjećati sigurno.

Ukoliko imate potrebu razgovarati o vašem djetetu, organizaciji nastave ili jednostavno trebate savjetovanje i podršku, možete mi se obratiti – telefonski (kontakt broj: 0992143448) ili putem e-maila (psiholog@tsck.hr).

Školska psihologinja Lucija Matjačić Kovačić, mag.psych.

About the author:

Back to Top