UPISI u 1. razrede – novosti u Tehničkoj školi Čakovec

UPISI u 1. razrede – novosti u Tehničkoj školi Čakovec

UPISI u 1. razrede – novosti u Tehničkoj školi Čakovec

Komentari isključeni za UPISI u 1. razrede – novosti u Tehničkoj školi Čakovec

Dragi učenici – osmaši, poštovani roditelji,

približavaju se dani kada se od vas očekuje da donesete najbolje odluke vezano uz nastavak obrazovanja u srednjim školama. Tehnička škola Čakovec pripremila je za svoje buduće učenike niz novosti i zanimljivosti o kojima ćemo vas obavještavati putem ovih stranica.

Preporučujemo vam da nas osobno kontaktirate u školi tijekom “Dana otvorenih vrata” (subota 25.5.2019. i 8.6.2019. u vremenu od 9 do 11 sati), kao i ostalih dana tijekom radnog vremena sve do donošenja konačne odluke o upisu – oko 10. srpnja 2019.

U priloženom dokumentu navedena su sva zanimanja i broj slobodnih mjesta za upis.

Plan upisa učenika u 1. razrede za školsku godinu 2019.-2020. – TŠČ 

Tradicionalno i za slijedeću školsku godinu nudimo upis u 10 razrednih odjela za zanimanja u sektoru strojarstva, elektrotehnike i računalstva.

Ove godine zbog velikog interesa gospodarstva povećavamo broj slobodnih mjesta u odnosu na proteklu godinu za zanimanje CNC operater/ka – upisujemo ukupno 2 razredna odjela,  44 slobodnih mjesta. Iz sličnih razloga za slijedeću školsku godinu ponovo nudimo upis u zanimanje autolimar – ukupno 8 slobodnih mjesta.

Nakon 6 godina uspješnog obrazovanja učenika u gimnazijskom programu (Tehnička gimnazija – provodio se kao eksperimentalni program) i za slijedeću školsku godinu učenici mogu upisati program gimnazije – PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKA GIMNAZIJA – koji ćemo ponudom fakultativnih modula približiti dosadašnjem programu Tehničke gimnazije.

Minimalni bodovni prag potreban za upis u program gimnazije biti će 60 bodova. Bodovanje se vrši zbrajanjem općeg uspjeha na kraju 5., 6., 7. i 8. razreda te ocjena iz šest relevantnih predmeta (HRVATSKI JEZIK, PRVI STRANI JEZIK, MATEMATIKA, FIZIKA, KEMIJA I TEHNIČKA KULTURA) na kraju 7. i 8. razreda.

Za upis u sva ostala zanimanja nema minimalnog bodovnog praga.

Posebnost i prednost upisa u program prirodoslovno-matematičke gimnazije u Tehničkoj školi Čakovec u odnosu na druge škole koje nude ovaj program je u slijedećem:

1.Mogućnost odabira fakultativnih modula – fakultativnih predmeta koji obuhvaćaju sadržaje računalstva ili strojarstva ili elektrotehnike ili drugog stranog jezika u trajanju 2-4 sata tjedno. Odabir navedenog fakultativnog modula pruža mogućnost odlične pripreme učeniku zainteresiranom za nastavak obrazovanja na tehničkim fakultetima. Detalji su obrazloženi u dokumentu  

Nastavni plan za program PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKE GIMNAZIJE – razred 1G u TŠČ u školskoj godini 2019._2020.

 

2. Nastava koja se održava u suvremeno opremljenim učionicama i praktikumima, a posebno u predmetima koji imaju predviđen rad u praktikumu (informatika, fizika, fakultativni predmeti i sl.)  učenici će raditi u manjim grupama ili samostalno. Trenutno je na raspolaganju u školi 12 suvremeno opremljenih praktikuma, a formiranjem novog Regionalnog centra kompetentnosti na raspolaganju će biti još dodatnih 11 praktikuma opremljenih najsuvremenijom opremom.

3. Nastava u sve četiri godine obrazovanja za SVA ČETVEROGODIŠNJA ZANIMANJA održava se isključivo u jednoj smjeni – PRIJEPODNE.

 

Nadamo se da će vam ove informacije biti dovoljan poticaj da nas posjetite kako bismo vam pomogli u odabiru svog budućeg obrazovanja, a nakon toga i da postanete učenici Tehničke škole Čakovec.

 

Dobrodošli u Tehničku školu Čakovec.

 

Ravnatelj:

Dražen Blažeka, dipl. ing.

About the author:

Back to Top