UPISI u 1. razrede za školsku godinu 2020./2021.- informacije za učenike i roditelje

UPISI u 1. razrede za školsku godinu 2020./2021.- informacije za učenike i roditelje

Komentari isključeni za UPISI u 1. razrede za školsku godinu 2020./2021.- informacije za učenike i roditelje

 

 

 

 

Dragi učenici – osmaši, poštovani roditelji,

približavaju se dani kada se od vas očekuje da donesete najbolje odluke vezano uz nastavak obrazovanja u srednjim školama.

Tehnička škola Čakovec pripremila je za svoje buduće učenike niz novosti i zanimljivosti o kojima ćemo vas obavještavati putem ovih stranica.

Uvijek se najbolje informacije dobivaju u direktnom kontaktu, što smo i mi u Tehničkoj školi Čakovec imali namjere tijekom “Radionica za osnovnoškolce” u ožujku i travnju 2020. godine. Nažalost, ove nesretne okolnosti zahtijevaju novu prilagodbu za sve nas.

Vjerujem da ćemo nakon smirivanja epidemiološke situacije imati prilike realizirati planirane “Radionice za osnovnoškolce” (o terminima ćemo vas naknadno obavijestiti), a sve do donošenja konačne odluke o upisu – prema trenutno dostupnim informacijama i najavama nadležnog ministarstva kao i proteklih godina upisi bi trebali završiti do sredine srpnja 2020. godine.

U priloženom dokumentu navedena su sva zanimanja i planirani broj slobodnih mjesta za upis.

Plan upisa učenika u 1. razrede za školsku godinu 2020.-2021. – TŠČ 

 

Tradicionalno i za slijedeću školsku godinu nudimo upis za ukupno 224 učenika u 10 razrednih odjela za zanimanja u sektoru strojarstva, elektrotehnike i računalstva.

Uz 10 razrednih odjela u strukovnom području, kao i tijekom ove školske godine 22 slobodna mjesta predviđena su za upis u gimnazijski program – PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKA GIMNAZIJA – koji ćemo ponudom fakultativnih modula približiti programu Tehničke gimnazije koji smo vrlo uspješno provodili od 2013. do 2019. godine.

Za upise u 1. razrede nema bodovnih pragova. Ipak, temeljem višegodišnjeg iskustva učenicima sa manje od 60 bodova ne preporučujemo upis u četverogodišnja zanimanja.

Bodovanje se vrši zbrajanjem općeg uspjeha na kraju 5., 6., 7. i 8. razreda te ocjena iz relevantnih predmeta (HRVATSKI JEZIK, PRVI STRANI JEZIK, MATEMATIKA, FIZIKA, KEMIJA I TEHNIČKA KULTURA za četverogodišnja zanimanja; HRVATSKI JEZIK, PRVI STRANI JEZIK, MATEMATIKA za trogodišnja zanimanja) na kraju 7. i 8. razreda. Maksimalni broj bodova temeljem ocjena iznosi 80 za četverogodišnja zanimanja i 50 bodova za trogodišnja zanimanja.

 

Od školske godine 2020./2021. imamo jedan novi obrazovni program kojeg nudimo učenicima. Radi se o novom i suvremenom strukovnom kurikulumu za stjecanje kvalifikacije  CNC operater po dualnom modelu obrazovanja. O detaljima novog zanimanja više je informacija na ovim stranicama pod KURIKULUM -> ZANIMANJA – link: http://www.ss-tehnicka-ck.skole.hr/cnc-operateroperaterka-opis-zanimanja/

 

PREDNOSTI UPISA U GIMNAZIJSKI PROGRAM u TEHNIČKOJ ŠKOLI ČAKOVEC  u odnosu na druge škole koje nude program prirodoslovno-matematičke gimnazije je u slijedećem:

1.Mogućnost odabira fakultativnih modula – fakultativnih predmeta koji obuhvaćaju sadržaje računalstva ili strojarstva ili elektrotehnike ili drugog stranog jezika u trajanju 2-4 sata tjedno. Odabir navedenog fakultativnog modula pruža mogućnost odlične pripreme učeniku zainteresiranom za nastavak obrazovanja na tehničkim fakultetima. Detalji su obrazloženi u dokumentu  

Nastavni plan za program PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKE GIMNAZIJE – u TŠČ

2. Nastava koja se održava u suvremeno opremljenim učionicama i praktikumima, a posebno u predmetima koji imaju predviđen rad u praktikumu (informatika, fizika, fakultativni predmeti i sl.)  učenici će raditi u manjim grupama ili samostalno. Trenutno je na raspolaganju u školi 12 suvremeno opremljenih praktikuma, a formiranjem novog Regionalnog centra kompetentnosti na raspolaganju će biti još dodatnih 11 praktikuma opremljenih najsuvremenijom opremom.

3. Nastava u sve četiri godine obrazovanja za SVA ČETVEROGODIŠNJA ZANIMANJA održava se isključivo u jednom – PRIJEPODNEVNOM turnusu.

Nadamo se da će vam ove informacije biti dovoljan poticaj da nas posjetite (na ovim stranicama tijekom, a osobno nakon smirivanja epidemiološke krize) kako bismo vam pomogli u odabiru svog budućeg obrazovanja, a nakon toga i da postanete učenici Tehničke škole Čakovec.

 

Dobrodošli u Tehničku školu Čakovec.

 

Ravnatelj:

Dražen Blažeka, dipl. ing.

About the author:

Back to Top