Večer matematike

Večer matematike

Večer matematike

Komentari isključeni za Večer matematike

 

 

 

 

 

Večer matematike je zamišljena kao skup interaktivnih radionica s ciljem popularizacije matematike. Kroz radionice se učenici upoznaju s zanimljivijom stranom matematike, te kroz primjere iz svakodnevnog života uočavaju važnost matematike. Organizira se u cijeloj Hrvatskoj na inicijativu Hrvatskog matematičkog društva, a ove godine je glavni sponzor Večeri matematike postao  IRIM (Institut za razvoj i inovativnost mladih).

Tehnička škola Čakovec se pridružila Večeri matematike s velikim brojem učenika (oko 70) u dva termina.

Učenici obrtničkih razreda su zbog organizacije nastave Večer matematike održali dan ranije 5. prosinca 2018. Oni su s profesoricama matematike Jelenom Horvat i Matejom Šafarić Novak igrali društvene igre kao što su: Ubongo, Tangrami, Mandala, Make and break, Rummy, i sl.

Učenici tehničkih razrednih odjela su Večer matematike održali 6. prosinca 2018. pod vodstvom profesorica matematike Nataše Lončarić i Sanja Loparić. Upoznali su se s osnovama vjerojatnosti i statistike, te kroz niz igara i kvizova učili o ovom matematičkom području koje je trenutno premalo zastupljeno u nastavi matematike.

Učenici su iskazali zadovoljstvo ovakvim načinom učenja matematike, te zaželjeli da se ovakve aktivnosti provode što češće.

About the author:

Back to Top