Zadruga USER 2014. godinu završila je u punom radnom elanu

Zadruga USER 2014. godinu završila je u punom radnom elanu

Zadruga USER 2014. godinu završila je u punom radnom elanu

Komentari isključeni za Zadruga USER 2014. godinu završila je u punom radnom elanu

Božićni EXPO Zadruge USER – prilika da pomognemo

Zadruga USER naše Škole od svoje je konstituirajuće sjednice u punom radnom elanu…

 

Sebastian Petek, jedan od dvoje predstavnika zadružnog odbora iz redova učenika, ponosan je što je upravo njegova obiteljska firma PIB Extra iz Štefanca učeničkoj zadruzi ponudila prvi posao.

U školskoj je radionici već napravljeno i firmi isporučeno preko 1.400 komada pločica.

Sav posao odvijao se školskoj radionici u kojoj su se svijetlovučene šipke različitih promjera rezale na pločice, u njima su se izrađivali navoj i manje rupe, a pločice su neophodne pri transportu kranom različitih modela koji se izrađuju u spomenutoj firmi.

Svijetlovučene šipke dobivaju se vučenjem, a ne valjanjem i točno su definirane vanjske dimenzije te nije potrebna naknadna obrada. Pri izradi pločica fi 80 bilo je nešto više posla jer su one valjane i šipka je bila dimenzije fi 85. Zato je tu bila potrebna prethodna obrada na tokarskom stroju, kako bi se prilagodila vanjska mjera, odnosno, skinulo 2,5 mm materijala.

U prosincu se svim zainteresiranim zadrugarima nudila mogućnost sudjelovanja na radionicama izrade ukrasa za bor od bakrene žice. Prva, pokazna radionica održana je 1. prosinca, a druga neposredno pred kraj polugodišta. Na prvoj je radionici tridesetak zadrugara izradilo ukrase od bakrene žice u obliku snjegovića, anđela, zvjezdica, sobova, mačaka i dr. Kreativni kutak, u kojem su za one bez ideja mjesto našla kliješta, žice i sheme, bio je postavljen u knjižnici gotovo cijelog prosinca, pa su učenici mogli iskoristiti svaki slobodan sat ili koju minutu od odmora i navratiti te izraditi nešto svojim rukama. Nastala umjetnička djela bila su posložena na drvcu u holu Škole.

Ukrasi od žice, uz druge proizvode stvorene rukama zadrugara, bili su ponuđeni na prodajno-izložbenoj manifestaciji Božićni EXPO uz Zadrugu USER. Osim zadružnog kutka u kojem su se mogli kupiti i pogledati ukrasi za bor od bakrene žice, zvrkovi, LED svjetiljke, igračke od rabljenih elektroničkih sklopova, na sajmu su bili postavljeni i slatki kutak, igraći kutak i ja sam ja kutak. U slatkom kutku mogli smo se zasladiti kolačima, palačinkama, čajem ili kokicama. U ja sam ja kutku zapjevali smo karaoke ili kod DJ-a iskazali glazbenu želju koju nam je on vrlo rado ispunio, pokazali smo svoje hobije, projekte kojima se bavimo izvan škole, zasvirali na svom omiljenom instrumentu, glumili, izložili svoje rukotvorine, ručne radove ili igračke koje smo sami napravili. Igraći kutak bio je mjesto igre, a humanitarni puc-puc, snakes i obruč – labirint neke su od igara koje smo mogli zaigrati.

Kako je manifestacija imala humanitarni karakter, sakupljena sredstva bit će proslijeđena učenicima Škole sukladno prijedlozima Vijeća učenika. (TS)

(Fotografije  pogledajte na http://on.fb.me/1INSD48 )

About the author:

Back to Top