Zanimanja

Nakon šest generacija učenika upisanih u eksperimentalni program TEHNIČKE GIMNAZIJE, od školske godine 2019./2020. upisujemo po 22 učenika u jedan razredni odjel programa PRIRODOSLOVNO MATEMATIČKE GIMNAZIJE u kojem ćemo ponudom fakultativnih modula – fakultativnih predmeta zainteresiranim učenicima program proširiti sadržajima iz tehničkih područja.

Koncepcija okvirnog nastavnog plana i programa:

Za upis u program Prirodoslovno matematičke gimnazije vrednuje se postignuti uspjeh tijekom osnovnog obrazovanja sukladno Odluci o elementima i kriterijima za upis u 1. razrede – posebno se vrednuju postignuti uspjeh u 7. i 8. razredu iz slijedećih važnih predmeta:

  • HRVATSKI JEZIK
  • MATEMATIKA
  • PRVI STRANI JEZIK
  • FIZIKA
  • KEMIJA
  • TEHNIČKA KULTURA

Nema propisanog minimalnog broja bodova potrebnih za prijavu, a moći će se upisati ukupno 22 učenika koji će postići najbolji rezultat.

Zbog zahtjevnosti programa, upis u prirodoslovno matematičku gimnaziju ne preporučuje se učenicima sa manje od 60 bodova.

Program Prirodoslovno matematičke gimnazije učenici završavaju polaganjem ispita državne mature.

 

Opis programa

Prirodoslovno matematička gimnazija namijenjena je učenicima koje zanima STEM područje – prirodoslovlje, tehnika i nove tehnologije.

Učenici prirodoslovno matematičke gimnazije imaju mogućnost upisa na sve visokoškolske ustanove, a posebice na tehničke fakultete – profila  računalstvo, strojarstvo i elektrotehnike.

Učenici kroz fakultativne predmete imaju mogućnost razvijanja svojih specifičnih potencijala i kreativnosti.

U privitku nalazi se Nastavni plan i program prirodoslovno matematičke gimnazije po kojem će se učenici obrazovati u Tehničkoj školi Čakovec sa svim potrebnim objašnjenjima oko izbora fakultativnih modula-fakultativnih predmeta .

Priloženi dokumenti:

 

Nastavni planovi za ČETVEROGODIŠNJA zanimanja

Nastavni planovi sa opisom pojedinih zanimanja – u trajanju 4 godine – iz sektora elektrotehnika-računalstvo   i   strojarstvo-brodogradnja -metalurgija nalaze se uz pojedino zanimanje .

TROGODIŠNJA zanimanja

a) TROGODIŠNJA ZANIMANJA

a.1) Obrazovni sektor: STROJARSTVO

CNC operater/operaterka

Automehaničar

Autolimar

Bravar

Strojobravar

Tokar

 

a.2) Obrazovni sektor: ELEKTROTEHNIKA

Autoelektričar

Elektroinstalater

Elektromehaničar

 

O Školi

Malo je škola koje se mogu podičiti tradicijom obrazovanja i odgoja mladih u razdoblju koje prelazi 100 godina. Tehnička škola Čakovec otvorila je već 125. stranicu svoje knjige postojanja.

 

Facebook profil škole

Kontaktirajte nas

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC
Športska 5
HR – 40000 Čakovec
Tel. +385 (40) 328 522
Faks: +385 (40) 328 523
Web adresa: www.tsck.hr
E-pošta: tsck@tsck.hr

Facebook profil knjižnice

Brojač posjeta

  • 597863Ukupno posjeta:
  • 177Posjeta danas:
  • 221Visitors per day:
  • 3Trenutno online:

Back to Top