Zanimanja

Program TEHNIČKE GIMNAZIJE provodi se u Tehničkoj školi Čakovec.

Nakon već pet generacija učenika upisanih u program TEHNIČKA GIMNAZIJA, 2018./2019. upisivat ćemo do 24 učenika u jedan razredni odjel Tehničke gimnazije.

 

Koncepcija okvirnog nastavnog plana i programa:

Za upis u program Tehničke gimnazije vrjednuje se postignuti uspjeh tijekom osnovnog obrazovanja sukladno Odluci o elementima i kriterijima za upis u 1. razrede – posebno se vrednuju postignuti uspjeh u 7. i 8. razredu iz slijedećih važnih predmeta:

  • HRVATSKI JEZIK
  • MATEMATIKA
  • PRVI STRANI JEZIK
  • FIZIKA
  • KEMIJA
  • TEHNIČKA KULTURA

Program Tehničke gimnazije provodi se kao eksperimentalni i tijekom školske godine 2018./2019. , što znači da će se permanentno vršiti evaluacija programa.

Nema propisanog minimalnog broja bodova potrebnih za prijavu, a moći će se upisati ukupno 24 učenika koji će postići najbolji rezultat.

Prema rezultatima upisa u 1. razrede proteklih godina za upis u program tehničke gimnazije bilo je potrebno minimalno 70 bodova.

Program Tehničke gimnazije učenici završavaju polaganjem ispita državne mature.

 

Opis programa

Tehnička gimnazija namijenjena je učenicima koje zanima prirodoslovlje, tehnika i nove tehnologije te nakon srednje škole namjeravaju nastaviti školovanje na visokoškolskim ustanovama.

Zbog stjecanja vrlo širokih općeobrazovnih znanja učenici tehničke gimnazije imaju mogućnost upisa na sve visokoškolske ustanove, a posebice na tehničke fakultete.

Uz to učenici dobivaju stručna znanja koja im omogućavaju zapošljavanje ukoliko ne žele nastaviti školovanje na fakultetu. Učenici kroz veliki broj izbornih predmeta imaju mogućnost razvijanja svojih specifičnih potencijala i kreativnosti.

 

U privitku nalazi se Nastavni plan i okvirni program.

Učenici će moći  do kraja 1. razreda izabrati izborni blok između 3 ponuđena:RAČUNALSTVO, ELEKTROTEHNIKA i MEHATRONIKA.

 

Nastavni planovi za ČETVEROGODIŠNJA zanimanja 2011./2012.

Nastavni planovi sa opisom pojedinih zanimanja – u trajanju 4 godine – iz sektoraelektrotehnika-računalstvo   i   strojarstvo-brodogradnja -metalurgija nalaze se uz pojedino zanimanje .

TROGODIŠNJA zanimanja

a) TROGODIŠNJA ZANIMANJA

a.1) Obrazovni sektor: STROJARSTVO

CNC operater/operaterka

Automehaničar

Autolimar

Bravar

Strojobravar

Tokar

 

a.2) Obrazovni sektor: ELEKTROTEHNIKA

Autoelektričar

Elektroinstalater

Elektromehaničar

 

O Školi

Malo je škola koje se mogu podičiti tradicijom obrazovanja i odgoja mladih u razdoblju koje prelazi 100 godina. Tehnička škola Čakovec otvorila je već 125. stranicu svoje knjige postojanja.

Kontaktirajte nas

TEHNIČKA ŠKOLA ČAKOVEC
Športska 5
HR – 40000 Čakovec
Tel. +385 (40) 328 522
Faks: +385 (40) 328 523
Web adresa: www.tsck.hr
E-pošta: tsck@tsck.hr

Brojač posjeta

  • 345967Ukupno posjeta:
  • 557Posjeta danas:
  • 729Visitors per day:
  • 9Trenutno online:

Back to Top